19 квітня 2024 року в КЗ «Зарванецька гімназія» відбувся ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ⚡

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій,ознайомити з професією рятівника🦸,пожежника🧑‍🚒 і не тільки -19 квітня 2024 року в КЗ «Зарванецька гімназія» відбувся ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ⚡. Учні та колектив гімназії удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя🐞.

☝️Вранці школярі зібрались на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту «Школа виживання»🙋💪✊. Виступ команди ДЮП «Fire🔥» здивував усіх учасників освітнього процесу своєю програмою🤯🤗.

У цікавій та змістовній формі класні керівники🙋 1-4 класів та вчителі предметники💁 гімназії у форматі «За годинниковою стрілкою»🕛 розповіли дітям про:

💦Безпечну поведінку на воді🏊🚣🤽

🧑‍🚒🧑‍🏫Порядок дій під час надзвичайних ситуацій🌋⛈️🌪️🌊

💫Правила поведінки під час викидів радіації☢️⚠️

❌📣Правила безпеки під час війни🪖 та повітряної тривоги📢🔊

🔍💣Правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів,їх видів.🚨

🚒Правила безпечної поведінки під час пожежі📢

🎞️📺🍿Організували перегляд відео та мультфільмів «Будь обережним з вогнем. Дії при НС»🔋

⛑️🏥Дем’янюк Г.О. та Горбонос А.Г. ознайомили дітей та педагогічних працівників гімназії з правилами надання домедичної допомоги при різних життєвих обставинах та ситуаціях теоретично та практично.🤕😷🌬️🌞🩹🩺

⏳🤸🏃Під час проходження учнями гімназії квест – кімнат "Зробимо життя безпечним🧑‍🤝‍🧑👭" 👫учні продемонстрували згуртованість, ерудицію, активність та відтворили набуті знання з поданих тем в рамках дня. 🥳У змаганнях між учнями 5-9 класів перемогу здобули учні 6 класу гімназії.💥

🚨🚒Також була організована цікава й видовищна зустріч учнів з особовим складом АРЗ СП ГУ ДСНС України у Вінницькій області.⛑️💣☢️

👀👍Підсумки проведення Дня ЦЗ для учнів гімназії підведено на лінійці. 📌🧰Усі здобувачі освіти переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.🔐

🔏🔴В рамках дня проведено лекторій представником ГУ ДСНС на тему : «Дії працівників закладу освіти під час пожежі🚨🔥. Використання вогнегасника🧯 ( практично)» для трудового колективу гімназії.

👉Директор гімназії, начальник ЦЗ гімназії Мельник В.О. прочитав лекцію для педпрацівників та техпрацівників щодо дій при НС☝️.

💥Завершальним етапом була евакуація після сигналу «НАВЧАЛЬНА ПОЖЕЖНА ТРИВОГА»🙀, де усі учасники освітнього процесу продемонстрували вміння евакуюватись з дотриманням усіх правил безпеки💪.

🖇️🔊🟠День ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ проведено цікаво та повчально для усіх учасників освітнього процесу завдяки злагодженій роботі усього колективу гімназії, запрошених гостей та фахівців🫶.