Людина – НЕ ТОВАР! Стоп! Торгівлі людьми!

Людина – НЕ ТОВАР! Стоп! Торгівлі людьми!

Здавалося б, людство давно забуло про явище работоргівлі, яке більшість з нас асоціюють з давньою та середньовічною історією – кріпацтвом, «чорним рабством» та іншими подібними явищами. Проте, як свідчать факти, работоргівля є цілком сучасною реалією, чиє існування має потужне економічне підґрунтя. Ця проблема має глобальний характер, адже постраждати від торгівлі людьми може людина будь-якого віку, статі, походження, з будь-якою освітою і рівнем достатку.
Торгівля людьми є одним із найжахливіших явищ сучасного суспільства в Україні та світі. Цей страхітливий за масштабами впливу та негативних наслідків феномен має різні форми: продаж дітей, використання у жебрацтві, втягнення в протиправну діяльність, сексуальна експлуатація, примусова праця (рабство), проведення експериментів над тілом і психікою людини, насильне вилучення органів і частин тіла людини, використання у збройних конфліктах тощо. Цей перелік не вичерпний і може доповнюватися залежно від розвитку світових кримінальних тенденцій.
З метою впровадження в освітній процес заходів щодо підвищення рівня обізнаності здобувачів освітніх послуг та їх батьків з питань запобігання торгівлі людьми, формування навичок безпечної поведінки під час подорожі, у новому місці перебування та вдома в період військового стану, виховання поваги до прав та основних свобод людини, толерантне ставлення до потерпілих від торгівлі людьми в КЗ «Зарванецька гімназія» вчителями Стінянською Л.В., Стебло Т.В., Кищук- Багнюк Н.В. були проведені заходи щодо запобігання торгівлі людьми в умовах воєнної агресії.
Зокрема учні 9 класу пройшли онлайн-квест «Легальне працевлаштування – шлях до безпеки», де мали змогу дізнатися про сервіси пошуку вакансії, яким оголошенням вірити, як оформити документи, як не стати жертвою шахраїв і не потрапити в біду. На 30 хвилин учні занурились у віртуальну реальність. Розважаючись і граючись, навчились розпізнавати підводні камені й оминати ризиковані ситуації, дізналися про правила безпечної подорожі і безпечного працевлаштування. Насамкінець, звісно, отримали сертифікати.
Учні 9, 5 та 1 класу (кл.керівники Стінянська Л.В., Андрущенко В.В., Курдибаха Н.Б.) переглянули фільми «Небезпечна гра», «Станція призначення – життя», «Торгівля людьми - злочин» з його подальшим обговоренням. Для здобувачів освіти були проведені години спілкування «Злочин, який не розголошується» (8клас кл. керівник Кищук-Багнюк Н.В.), «Як не стати жертвою работоргівлі» ( 7 клас кл. керівник Стебло Т.В.), «Ні жорстокому поводженню з дітьми та запобігання торгівлі людьми» (5 клас кл. керівник Андрущенко В.В.), «Правила безпечної поведінки» (3клас кл. керівник Томчук В.П.), «Жорстоке поводження з дітьми» (1 клас кл. керівник Шаблиста Н.П.), «Чи існує в сучасному світі торгівля людьми?» (2 клас кл. керівник Марценюк Л.І.), «Людина – не товар» (6 клас кл. керівник Мельник В.О.), «Обережно! Незнайомець» ( 3-4 класи кл. керівник Марценюк Т.О., Семенчук В.А. ), Цікава година спілкування проходила у 4 класі «Життя людини – найвища цінність» на закріплення матеріалу учні намалювали малюнки.

Фотозвіт

« повернутися

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування