Національний урок пам’яті до роковин трагедії в Бабиному Яру в КЗ «Зарванецька гімназія»

Національний урок пам’яті до роковин трагедії в Бабиному Яру в КЗ «Зарванецька гімназія»

29 вересня – скорботна і глибоко символічна дата в історії України. Цього та наступного дня 80 років тому нацисти стратили у Бабиному Яру майже 34 тисячі українських євреїв. Цю сторінку історії вже неможливо виправити, трагедія сталася. Єдине, що ми можемо зробити, це гідно і щиро вшанувати пам'ять про невинні жертви. Робити все можливе, щоб подібна біда ніколи не повторилася. Для цього ми маємо працювати над виробленням стійкого, негативного ставлення до фактів дискримінації, зневаги, людської гідності та зазіхань на священне право людини - право на життя. І саме тому, проведення національного уроку пам'яті в КЗ «Зарванецька гімназія» є дуже важливим. Урок розкрив сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру. Розуміння причин Голокосту сприятиме громадянській відповідальності та емпатії, а молодь має винести етичні та моральні уроки з трагедії, яка змінила хід історії 20-сторіччя. Збереження миру та утвердження гуманістичних цінностей будуть найкращою пам'яттю за невинно загиблими та служитимуть запорукою неповторення геноцидів у майбутньому.

Урок проводився для здобувачів освіти 5-9 класів на базі освітньої онлайн-платформи «Червона точка пам’яті», яка дозволила учням зробити свій внесок у колективне знання про Голокост і Другу світову війну. За допомогою платформи кожен школяр зміг додати на карту свою "червону точку" у вигляді записаного спогаду, копії документа із сімейного архіву, знахідки з місцевого музею або інформації про пам’ятник жертвам Голокосту у відповідному населеному пункті.

Окрім Національного уроку пам’яті в КЗ «Зарванецька гімназія» пройшов бінарний урок біля пам’ятника розстріляним євреям в с.Якушинці. Урок мав на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел та розширити сучасне сприйняття процесу вивчення історії.

Червона точка пам'яті

« повернутися

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування