ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Цього року учасники освітнього процесу КЗ «Зарванецька гімназія» вдруге вшановували жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

В гімназії запалили свічку пам’яті та доєднались до Загальнонаціональної хвилини мовчання, згадали про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.

Вчитель історії (Стінянська Л.В.) провела лінійку пам’яті «Питання життя і смерті – зібрати хліб з України».

Був проведений живий урок біля пам’ятника жертвам Голодомору з учнями 5 класу. (Стінянська Л.В.)

Учні переглянули фільм «Червоне намисто» – це художній фільм, який може переглянути кожна дитина. Адже сюжет базується на реальній історії 7-річної дівчинки Антоніни, яка пережила недитяче випробування голодом у 1932 – 1933 роках, раннє дорослішання і розуміння межі між життям і смертю.(Стінянська Л.В.)

Година – реквієм у 6 класі «Згадуємо, пам’ятаємо, не забуваємо» (вч. Папуша Л.П.)

Учні 1 класу (вч. Марценюк Т.О) робили паперові колоски пам’яті

Учні 3 класу (вч. Шаблиста Н.П.) робили паперові свічки пам’яті

Учні 8 класу (вч. Горбонос А.Г.) робили карту пам’яті. Для учнів проведена година спілкування «Свічка плакала в скорботі….»

Учні 2 і 4 класу (вчителі Ковтун Г.П., Марценюк Л.І. ) робили паперові голуби пам’яті.

ГОЛОДОМОР ЦЬОГО НЕ МОЖНА ЗАБУВАТИ……

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування