УКРАЇНСЬКА ХУСТКА — ОКРАСА, СИМВОЛ, ОБЕРІГ

УКРАЇНСЬКА ХУСТКА — ОКРАСА, СИМВОЛ, ОБЕРІГ

У 2019 році в Україні з’явилося ще одне свято — День української хустки, яке відзначають 7 грудня.

Українська хустка приваблює жіноцтво усього світу. Візерунків, кольорів та способів в’язання національного головного убору є безліч, у кожного регіону свої традиції. У скрині кожної ґаздині здавна були хустки на всяку потребу. Хустина — до церкви, на весілля доньки, для сватання, на скорботу за померлими… Досліджуючи національну хустку, можна дослідити українську історію.

Тож недарма в Україні з’явилося ще одне свято — День української хустки, яке відзначають 7 грудня. Воно одразу полюбилося жіноцтву, а відтак яскраво і колоритно його відзначили в КЗ «Зарванецька гімназія» де проводився флешмоб «Зроби фото/відео з хусткою» до якого долучились здобувачі освіти та педагоги закладу освіти та показали як українська хустка приваблює жіноцтво усього світу.

Українська нація має звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками, тому прекрасна духовністю. Українці, відчуваючи природу, черпали здоров’я, силу і красу з її лона, а творчі сили направляли на зміцнення роду. Українські традиції, свята, обряди, фольклор — це те, по чому розпізнається народ. Отож не забудьмо свого прямого обов’язку й збережемо багату та оригінальну культуру, надбану численними поколіннями.

Фотозвіт

« повернутися

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування