Відкриття пам’ятної дошки загиблому випускнику КЗ «Зарвавнецька гімназія» Грицану Павлу

Відкриття пам’ятної дошки загиблому випускнику КЗ «Зарвавнецька гімназія» Грицану Павлу

Як шкода тих, кого забрали небеса,

Кого вiйна в безсмертнi списки записала,

Хай згасла свiчка, але пам’ять не згаса,

Бо нас життям вiд смертi захищали.

29 травня 2023 року в КЗ «Зарванецька гімназія» відбулось відкриття пам’ятної дошки, учня нашої гімназії Грицана Павла, який загинув на війні захищаючи територіальну цілісність і незалежність рідної землі.

На урочисту лінійку з нагоди встановлення пам’ятної дошки зійшлися учні, вчителі, родичі та небайдужі жителі громади.

Під час виконання службових обов’язків, від отриманих поранень, внаслідок військових дій в м. Рубіжне Луганської області Павло Грицан загинув героєм. Нагороджений орденом «За мужність» (ІІІ ступення) посмертно.

Урочисте відкриття розпочалось із виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання за загиблим Героєм.

Директор гімназії Довгань Володимир Васильович, висловлюючи щирі співчуття сім’ї загиблого воїна, наголосив: «Героїзм Павла вчитиме майбутні покоління учнів таким звичним, але часом надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність». І зазначив, що наразі найголовніше наше завдання – зберегти пам’ять про подвиги наших земляків.

Відкрила пам’ятну дошку, встановлену в коридорі навчального закладу, мама загиблого воїна. Після чого учасники заходу поклали квіти та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

Павло загинув, захищаючи свою землю. Але світла пам’ять про нього – назавжди залишиться з нами. Нам усім дуже хочеться миру і спокою! І коли ми говоримо про війну, про воїнів, котрі в цей час захищають незалежність і неподільність нашої держави, ми розуміємо, що вони там для того, щоб життя продовжувалось, щоб росли щасливі і усміхнені діти, щоб було мирне небо над нашими головами. І ми, в свою чергу, повинні розуміти якою ціною платимо за кожен новий день! І молити у Бога кращої долі для неньки-України.

Фотозвіт

« повернутися

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування