«Життя без насильства» до Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства»

  «Життя без насильства» до Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства»

Щороку в Україні, як і всій Європі, з 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка покликана в першу чергу привернути увагу громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

І у нашому закладі освіти дана акція стартувала також 25 листопада - в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок. Надзвичайно важливо, аби кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у ХХІ столітті, потерпають українські жінки.

У рамках проведення Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» в закладі освіти пройшло багато заходів, більшість з яких направлені проти різних видів булінгу. Зокрема було проведено години спілкування, перегляд тематичних соціальних відеороликів, створення символів антиСНІДівського руху – все це було направлено на формування навичок здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності здобувачів освіти про ВІЛ/СНІД, його профілактику й толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих. На закріплення матеріалу здобувачі освіти 9 –го класу створили інформаційний колаж «СНІД: подумай про майбутнє і обери життя».

В рамках проведення Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» в закладі освіти пройшли заходи до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями, заходи до Міжнародного дня волонтера де учасники освітнього процесу відвідали притулок для тварин «Планета» у м.Вінниці.

Під час проведення заходів вчителі закладу скористатись матеріалами, які було підготовлено та адаптовано у межах проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» а саме:

В ході інформаційної кампанії здобувачі освіти зробили лепбуки у яких висвітлювали тему різного виду булінгу зокрема як не стати жертвою кібербулінгу.

Усі учасники освітнього процесу КЗ «Зарванецька гімназія» закликають до активних дій і нульової толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна: якщо він любить, то ніколи не вдарить; зробити боляче - це не прояв симпатії; твоя "хата не скраю" - ти можеш допомогти.

Фотозвіт

« повернутися

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування